Hjemme hos os: Madlavning, Bagetid, Brød og kager, Kreative påfund og Familietid. Velkommen.

fredag den 16. januar 2015

Hvid chokoladeganache

Det er vist første gang det er lykkedes mig at lave en ganache uden at den skiller, så nu må vi se om det bare var en engangs forestilling. Jeg håber dog jeg har fået taget på det, så det bare lykkes fremadrettet. Jeg skal også lige have prøvet at lave det med mælke chokolade og mørk chokolade.

Hvid chokolade ganache

Passer med en portion til en kage med ca 25 cm i diameter

½ liter piskefløde
150 g hvid chokolade

Hak chokoladen i mindre stykker og kom i en skål.

Varm fløden i en gryde, mens der røres undervejs så den ikke brænder på. Må ikke koge (ca. 80 grader varm)

Hæld fløden over chokoladen og lad den stå i 5 minutter.

Rør roligt rundt til den minder om en tynd chokoladesovs.

Tag husblas og læg det helt ned til overfladen og op af kanterne på skålen, så der ikke dannes kondens.  

Dæk hele skålen med film og stil på køl i mindst 8 timer.

Pisk derefter ganachen til den får en tyk konsistens, der kan smøres på kagebunden. Det er vigtigt ikke at piske med for høj hastighed eller for længe, da den kan ende med at blive grynet.
Share:

0 kommentarer:

Send en kommentar

Popular Posts

Categories

Unordered List

Follow on Bloglovin

Text Widget

Blog Archive

Leveret af Blogger.

Faste læsere

Labels

Søg i denne blog

Blogroll

About

Flickr

BTemplates.com

Copyright © Biancas Kageverden | Powered by Blogger

Design by ThemePacific | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com