Madplanen i denne uge er lavet ud fra et forsøg på at få prøvet nogle retter af med Knorr bouillon. Ugens første ret blev til en moussaka med aubergine. Kartoflerne blev droppet og istedet kom jeg ekstra aubergine i. Det blev derfor en lidt sundere udgave end jeg ellers laver.
Samtidig er vores ret lavet uden hvidløg, da jeg desværre slet ikke kan tåle det i maven her sidst i graviditeten. Hvidløg kan dog sagtens tilføjes retten.
Kødsauce:
1 spsk olie
1 revet løg
5 finthakkede champignon
evt. 1 revet hvidløg
ca. 500 g hakket oksekød
ca. 200 g fint revne gulerødder
1 stor dåse tomatpure eller 2 små
1 oksebouillon
2 dl vand
Basilikum
Oregano
Timian
Salt og peber
Svits løg og champignon i olie. (tilsæt evt. hakket hvidløg)
Kom oksekød i gryden og svits det til det har taget farve.
Tilsæt gulerødder, tomatpure, 2 dl vand og bouillon terning.
Smag til med krydderi og lad småsimre i ca. 30 minutter.
Imens laves ostesaucen.
Ostesauce:
20 g smør
15 g mel
5 dl mælk
1 tsk sennepspulver
1 grøntsagsbouillon
75 g revet ost (herbruger jeg en god fed ost i blok)
Smelt smørret og rør melet i.
Tilsæt mælk, sennepspulver og grøntsagsbouillon og lad det koge ved svag varme.
Tilsæt osten og lad det smelte.
Samling:
2 store auberginer eller 3 små
1 pose revet ost efter smag.
Smør et ildfast fad med lidt olie og sær auberginer i skiver.
Læg en bund med auberginer og kom derefter et lag kødsauce og ostesauce på.
Læg derefter et nyt lag med aubergine og igen kødsauce (brug det sidste) og ostesauce (gem lidt).
Tilsidst lægges et sidste lag med aubergine og det sidste ostesauce kommes ovenpå.
Til sidst drysses med revet ost.
Bag ved 200 grader i 20 minutter.
.
Samtidig er vores ret lavet uden hvidløg, da jeg desværre slet ikke kan tåle det i maven her sidst i graviditeten. Hvidløg kan dog sagtens tilføjes retten.
Kødsauce:
1 spsk olie
1 revet løg
5 finthakkede champignon
evt. 1 revet hvidløg
ca. 500 g hakket oksekød
ca. 200 g fint revne gulerødder
1 stor dåse tomatpure eller 2 små
1 oksebouillon
2 dl vand
Basilikum
Oregano
Timian
Salt og peber
Svits løg og champignon i olie. (tilsæt evt. hakket hvidløg)
Kom oksekød i gryden og svits det til det har taget farve.
Tilsæt gulerødder, tomatpure, 2 dl vand og bouillon terning.
Smag til med krydderi og lad småsimre i ca. 30 minutter.
Imens laves ostesaucen.
Ostesauce:
20 g smør
15 g mel
5 dl mælk
1 tsk sennepspulver
1 grøntsagsbouillon
75 g revet ost (herbruger jeg en god fed ost i blok)
Smelt smørret og rør melet i.
Tilsæt mælk, sennepspulver og grøntsagsbouillon og lad det koge ved svag varme.
Tilsæt osten og lad det smelte.
Samling:
2 store auberginer eller 3 små
1 pose revet ost efter smag.
Smør et ildfast fad med lidt olie og sær auberginer i skiver.
Læg en bund med auberginer og kom derefter et lag kødsauce og ostesauce på.
Læg derefter et nyt lag med aubergine og igen kødsauce (brug det sidste) og ostesauce (gem lidt).
Tilsidst lægges et sidste lag med aubergine og det sidste ostesauce kommes ovenpå.
Til sidst drysses med revet ost.
Bag ved 200 grader i 20 minutter.
.
0 kommentarer:
Send en kommentar